Un pas mai departe, sus pe Mont Blanc!

71% din obiectivul financiar a fost realizat / reached out of the financial objective
14.265,00 Lei din totalul de 20.000,00 Lei au fost strânși până acum!

Organizație/Grup de inițiativă

Asociatia Club Sportiv Climb Again

Scurtă descriere a proiectului

Climb Again încurajează și susține copiii și tinerii cu nevoi speciale să practice escalada ca o metodă de dezvoltare a abilităților de viață independentă, de creștere a încrederii în propriile forțe și de integrare socială.

La noi, fascinația pentru escaladă, alpinism și munte se transformă rapid în oportunitatea de a-i motiva pe copiii și tinerii cu nevoi speciale să își recapete independența. În  2019 am realizat cea mai curajoasă expediție montană. Alex Benchea – primul alpinist român care a cucerit Kilimanjaro (5895 m). S-a născut complet  nevăzător, dar acest lucru nu a fost nicicând o limitare pentru el. Pe 10 decembrie 2019, el a cucerit vârful African. Alex nu a urcat singur, ci, pentru ca întregul demers să se desfășoare în siguranță, a fost însoțit de Cosmin Andron, ghid montan internațional.

2020 vine cu o nouă provocare: Ne dorim ca și alți tineri cu deficiențe să iasă din casă și să își depășească fricile. Să schimbe percepția rigidă și să elimine stereotipurile societății despre persoanele cu dizabilități. Alex Benchea va aduce așadar o nouă premieră pentru România: o expediție pe ghețar, în Mont Blanc, alături de ghidul internațional Cosmin Andron, dar și de Răzvan Nedu, coleg de la Clubul de escaladă Climb Again.

Proiectul implică realizarea unei campanii de awareness prin escaladarea Vărfului Mont Blanc (4808 m), cel mai înalt vârf din Alpi și din Europa de Vest, de către membri ai Lotului Național de Paraclimbing al României. Echipa va fi însoțită de Cosmin Andron, ghid montan internațional. Itinerariu propus: iulie 2020

“Mulți oameni din jurul meu sunt uimiți că reușesc să fac multe lucruri singur, de la gătit la mers cu avionul. De altfel, interacționez mult cu oameni fără dizabilități. Și îmi imaginez că nu am nici eu vreo dizabilitate”, mărturisește Alex.

Răzvan Nedu vede 1% și zice despre sine că ”vede un pic”, dar prin toate acțiunile sale ne arată tuturor că se poate. Se poate să visezi și să ai încredere în visele tale, se poate să întâlnești oameni care te ajută necondiționat, se poate să îți găsești drumul în viață pentru că îți urmezi o pasiune. Se cațără de 4 ani și este medaliat la competiții naționale și internaționale.

Astăzi, Alex și Răzvan știu că depind și de ei ca statistica să se schimbe. 9 din 10 copii cu deficiențe de vedere nu ies din casă. Folosirea bastonului alb și cursurile de mobilitate sunt rare. Ne propunem așadar să îi ajutăm și motivăm pe tinerii cu nevoi speciale din România să descopere și escaladeze panoul propriului lor potențial.

Fii alături de noi și adu echipa Climb Again mai aproape de performanța vieții și de un record al României.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Strategiile privind drepturile copiilor implementate la nivel european recunosc tot mai mult beneficiile sportului pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor și tinerilor. La Climb Again ne propunem ca printr-un discurs pozitiv să influențăm percepția generală asupra potențialului tinerilor cu dizabilități și să contribuim la integrarea lor în societate prin intermediul escaladei. Pentru unii dintre copiii noștri potențialul pe care își doresc să îl atingă este chiar performanța.
De 5 ani de când Climb Again organizează cursuri săptămânale de escaladă cu peste 50 de copii și tineri cu nevoi speciale încercăm să ne adaptăm nevoilor și personalității fiecărui copil în parte.
Dacă la nivel mondial, încă din anul 2011, Federația Internațională de Cățărare Sportivă (IFSC) a îmbrățișat dizabilitatea în sport, organizând primul Campionat Mondial de Paraclimbing din istoria cățăratului, Climb Again își propune ca și România să îmbrățișeze dizabilitatea în escaladă și să ajute copiii și tinerii din România să își (re)câstige încrederea. Cu tinerii cu deficiențe, descoperim că cei apropiați le-au spus întotdeauna: „nu poți”.  Aceste bariere rămân înrădăcinate și ei cresc cu convingerea că vor fi dependenți toată viața de cei de lângă ei, aspect pe care noi, cei de la Climb Again credem cu tărie că trebuie schimbat.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

O expediție pe Mont Blanc, a doi sportivi români cu deficiențe de vedere vă reprezenta un pas imens pentru comunitatea tinerilor nevăzători. Așa creăm modele, surse de inspirație credibile și tangibile, perspective de a schimba statistica ( 9 din 10 copii și tineri cu deficiențe de vedere nu ies din casă).

Indicatori ai proiectului:
– Strângerea bugetului necesar pregătirii și deplasării echipei de tineri cu deficiențe la Mont Blanc care va avea loc în iulie.
– Minim 200 de persoane implicate în proiect

Efecte pe termen lung ale proiectului:
• Creșterea încrederii în propriile forțe și a motivației pentru copiii cu deficiențe participanți, dar și a colegilor lor din sala de escaladă
• Sensibilizarea opiniei publice cu privire la abilitatea oricărui copil de a escalada pe peretele propriului său potențial, în ciuda limitărilor pe care credem că un tip de dizabilitate i le poate pricinui, prin campania ”Luminează drumul spre Mont Blanc al campionilor la Paraclimbing” – ”Light the way of Romanian Paraclimbing champions to Mont Blanc”
• Creșterea vizibilității escaladei ca o formă de terapie pentru persoane cu dizabilități în România. Persoanele implicate în proiect au șansa de a deveni promotori, ambasadori pentru dezvoltarea escaladei în România, apreciată la nivel mondial ca unul din sporturile cu cele mai multe beneficii pentru copiii cu dizabilități
• Promovarea implicării active pentru sprijinirea prin sport a copiilor cu nevoi speciale

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

Echipa Climb Again


Obiectiv financiar: 5000 Lei

Inotatori Swimathon

Impreuna pe Mont Blanc


Obiectiv financiar: 5000 Lei

Inotatori Swimathon

Mont Blanc la apă!


Obiectiv financiar: 1000 Lei

Inotatori Swimathon

Pretty in pink


Obiectiv financiar: 5000 Lei

Lista donatorilor

Alexandru Marian Cozaciuc

200,00 Lei 07/07/2020

Stefan Stanescu

50,00 Lei 28/06/2020

Mircea Ilie

150,00 Lei 25/06/2020

Cristian Manafu

200,00 Lei 23/06/2020

Mounir Karim Halawani

100,00 Lei 17/06/2020

Iulia Alexandru

100,00 Lei 17/06/2020

Mult succes!

Ioana Farcas

100,00 Lei 17/06/2020

Succes!

Andreea Croitoriu

100,00 Lei 17/06/2020

Ana Anton

50,00 Lei 14/06/2020

Ioana Gheorghita

100,00 Lei 13/06/2020

Miruna Nichita

50,00 Lei 12/06/2020

Baftă și la cât mai sus!

Claudiu Miu

80,00 Lei 09/06/2020

Bine baieti! Hai Romania!

Obiectiv financiar Swimathon

20.000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

45.000 Lei

Durata proiectului

6 luni

Website organizație/proiect

https://www.climbagain.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Bianca Constantin
0731611393
bianca@climbagain.ro