Organizație/Grup de inițiativă
Asociatia Daruieste Aripi
Scurtă descriere a proiectului
Circuitul Încrederii și Speranței este un proiect, prin care, echipe mixte ale asociației Daruiește Aripi și personalul medical specializat al secției de onco-hematologie pediatrică de la Constanța se deplasează la domiciliul copiilor cu boli cronice grave din Dobrogea, pentru procedurile ce se pot efectua acasă în condiții de siguranță.
Scopul proiectului îl reprezintă creșterea accesibilității la servicii medicale gratuite a copiilor cu boli cronice grave din zonele rurale defavorizate prin organizarea unui serviciu –pilot de tratament și monitorizare a pacientului la domiciliul acestuia, efectuat de medicul curant.
Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul
Cancerul pediatric este o boală care necesită în medie doi ani de tratament de specialitate în cure succesive și apoi, pentru supraviețuitori o monitorizare strictă pentru tot restul vieții. Din păcate, odată iesiți din perimetrul secțiilor de onco-hematologie pediatrică, pacienții și familiile se confruntă cu lipsa totală de expertiză și disponibilitate a serviciilor medicale de proximitate, pentru monitorizarea, rezolvarea problemelor de sănatate intercurente sau asistență terminală în cazurile fără speranță.
Micii pacienți sunt constrânși la nenumărate deplasări, chiar sute de kilometri, la secțiile de Oncologie Pediatrică unde se tratează, ce înseamnă costuri grele pentru familie, stres psihologic pentru copii și expunerea lor la riscuri (mai ales infecțioase). Pierderea din urmărire este o mare problemă în oncologia pediatrică românească , unde nicio clinică nu are proceduri de monitorizare activă în acest scop. Proiectul “Circuitul Încrederii și Speranței (CIS)” a fost inițiat de Asociația Dăruiește Aripi pentru a acoperi acest ’hiatus’ și propune un model de îngrijiri de proximitate care deplasează focusul de la Spital către Pacient și Comunitate. Din martie 2018 echipe mixte ale asociației și personalul medical specializat al sectiei de onco-hematologie pediatrică a Spit. Jud. Constanța se deplasează la domiciliul copiilor cu boli cronice grave din Dobrogea pentru procedurile ce se pot efectua acasa fără riscuri.
Viziunea inovatoare a proiectului, de a crea un continuum de îngrijire pentru copiii cu cancer și alte boli grave oriunde s-ar afla și în orice moment al evoluției bolii, este astăzi validată de forurile experților (SIOP) în contextul pandemiei COVID-19, ca o necesitate stringentă de a oferi alternative pentru a le acorda o asistența medicală în siguranță.
Rezultate dorite în urma implementării proiectului
-0 cazuri pierdute din urmărire sau cu abandon al tratamentului ( problemă majoră în oncologia pediatrică);
-Creșterea aderenței la recomandări și a abilităților de îngrijire corectă în familie. Eliminarea poverii financiare semnificative a deplasărilor la spital de pe umerii familiilor;
-Creșterea calității vieții copiilor aflați în tratament și a supraviețuitorilor (consiliere pentru stilul de viață, ajutor material pentru cazurile de deprivare socială extremă), suport emoțional și confort psihologic (sunt îngrijiți de cadrele pe care le cunosc din spital);
-Asistența paliativă oferită acasă pentru pacienți terminali (numai 9% din aceste nevoi sunt acoperite în România);
-Dezvoltarea unei noi paradigme în asistența copiilor cu boli grave prin servicii specializate oferite în comunitate/acasă, acum stringent necesară în contextul provocărilor aduse de COVID-19 modelelor de asistență medicală tradiționale bazate pe Spital;
-Dezvoltarea de proceduri și protocoale de urmărire a pacientului cu cancer pediatric – premiză a dezvoltării unui sistem de monitorizare a supraviețuitorilor pe termen lung și element esențial în reconfigurarea rețelei de oncologie pediatrică după standarde europene;
-Dezvoltarea abilităților de cooperare multidisciplinară și de management de caz pentru oncologia pediatrică (noțiune stringent necesară dar cu totul absentă în România).
Echipe de înotători - fundraiseri
Lista donatorilor
Multa sanatate!
Din partea Corinei, cadoul de ziua ei și-a dorit să ajungă la voi.
Gooo, dragilor!
Go,TCR
GO, TCR!
“Go, TCR”
GO TCR
Mukt succes!
Sunteți foarte tari, mulțumim!
GO, TCR !
Go,TCR
GO,TCR!
Felicitari pentru initiativa si succes!!!
Go, TCR!
Go TCR!!!
Succes, Felicia Țuțuianu!
Dar din dar se face rai! Multa sanatate!!
Sa fie sanatate!
Va doresc putere in aripi si zbor lin spre toti copiii care au nevoie de voi! ❤️
Obiectiv financiar Swimathon
80.000 Lei
Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului
40.000 euro/an Lei
Durata proiectului
martie2018 - proiectul este in deplina desfasurare
Website organizație/proiect
https://www.daruiestearipi.ro/
Date de contact (coordonator proiect)
Alina Patrahau
0723215387
alina@daruiestearipi.ro