Sprijin pentru copiii din familii vulnerabile

100% din obiectivul financiar a fost realizat / reached out of the financial objective
56.354,89 Lei din totalul de 36.000,00 Lei au fost strânși până acum!

Organizație/Grup de inițiativă

Ajungem MARI

Scurtă descriere a proiectului

Cele mai vulnerabile familii au ramas fara aproape niciun venit si risca sa nu isi poata hrani copiii. Daca nu sunt indeplinite conditiile minime de trai, copiii vor fi separati de familie si institutionalizati in centre de urgenta si apoi in centre de plasament. Locul copiilor este acasa si nimic nu poate inlocui iubirea familiei si legaturile lor. Institutionalizarea si separarea de familie produc traume adanci peste care copiilor le este extrem de greu sa treaca. Pentru a preveni astfel de tragedii, vom ajuta cu pachete cu alimente si produse de igiena 120 de familii din Bucuresti, Iasi, Cluj, Timis si Botosani, familiile copiilor de la centrele de zi in care voluntarii Ajungem MARI lucreaza. Sunt copii care isi doresc sa invete si familii care nu au renuntat sa spere la un viitor mai bun pentru copiii lor. Pana in luna martie acesti copii veneau zilnic la centrele de zi, inainte sau dupa scoala, primeau o masa calda, rechizite si ajutor la teme, participau la multe jocuri si activitati educative. Copiii isi doreau sa devina profesori, politisti, taximetristi  sau doctori. Acum risca sa nu stie unde vor locui pana la finalul anului. Cu sprijonul fundraiserilor si al donatorilor ii putem ajuta sa treaca mai usor peste acesta perioada, sa ramana impreuna si sa spere in continuare la un alt viitor.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Copiii din familiile sarace risca sa fie abandonati/separati de parinti daca acestia nu le pot asigura conditiile de trai. Din cauza izolarii multi parinti si-au pierdut locurile de munca sau sansele de a lucra cu ziua, asa ca au ramas fara venituri si fara posibilitatea de a-si hrani familia. Vrem sa ajutam copiii cu care voluntarii nostri lucrau in centrele de zi, inchise pe perioada izolarii. Ei primeau in centre mancare, rechizite si haine si erau ajutati la teme si sustinuti in activitati extrascolare. Ne bucuram ca familiile le sunt alaturi si nu i-au abandonat, ii aduceau zilnic la centre si ii incurajau sa invete. Ne temem ca daca parintii lor nu le pot asigura hrana si igiena, ei vor ajunge in centre de plasament. Copiii si tinerii din centre de plasament au mari deficiente in dezvoltare datorita traumei institutionalizarii, a lipsei stimularii si a mediului impropriu dezvoltarii. Ne dorim sa ii ajutam 120 de familii sa isi tina copiii aproape si sa treaca peste aceasta perioada dificila. 

 

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Cel putin 120 de familii vulnerabile vor primi pachete de alimente, produse de igiena si rechizite pentru copiii. Pachetele vor fi livrate de voluntarii Ajungem MARI din fiecare judet cu ajutorul asistentilor sociali ai Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului sau ai fundatiilor care gestioneaza centrele private de zi, aum inchise. Pentru aceste familii pachetele vor fi un sprijin important pentru a trece de perioada grea in care au ramas fara venituri. 

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

Ajungem Mari Iași


Obiectiv financiar: 6000 Lei

Inotatori Swimathon

Ajungem MARI Înotători


Obiectiv financiar: 6000 Lei

Inotatori Swimathon

Alex Trifu


Obiectiv financiar: 5000 Lei

Inotatori Swimathon

Alina Murariu – I WOOD BE


Obiectiv financiar: 5000 Lei

Inotatori Swimathon

Carla Teaha


Obiectiv financiar: 1020 Lei

Inotatori Swimathon

Cătălin Teniță


Obiectiv financiar: 5000 Lei

Inotatori Swimathon

Diana Oncioiu


Obiectiv financiar: 2000 Lei

Inotatori Swimathon

Iarina Taban


Obiectiv financiar: 3500 Lei

Inotatori Swimathon

Littleimpro


Obiectiv financiar: 5000 Lei

Inotatori Swimathon

Matinalii Unstoppable


Obiectiv financiar: 8000 Lei

Inotatori Swimathon

Roxana Irinei


Obiectiv financiar: 1000 Lei

Inotatori Swimathon

Zânele Ajungem MARI


Obiectiv financiar: 5000 Lei

Lista donatorilor

Mariana Popescu

200,00 Lei 09/07/2020

Ana Maria Samson

400,00 Lei 02/07/2020

Florin Dobritoiu

100,00 Lei 25/06/2020

Florin Dobritoiu

100,00 Lei 25/06/2020

Ana Maria Andrei

50,00 Lei 22/06/2020

Putem dona si hainute?

Obiectiv financiar Swimathon

36.000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

42.000 Lei

Durata proiectului

4 luni

Website organizație/proiect

https://www.ajungemmari.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Iarina Taban
0753192263
comunicare@ajungemmari.ro