Niciun copil lasat in urma

100% din obiectivul financiar a fost realizat / reached out of the financial objective
49.928,29 Lei din totalul de 40.000,00 Lei au fost strânși până acum!

Organizație/Grup de inițiativă

Asociatia Ana si Copiii

Scurtă descriere a proiectului

Prevenirea abandonului familial si scolar in randul copiilor din familii defavorizate ca urmare a Covid-19

Din pacate, in situatii vulnerabile, precum criza Covid-19, cei vulnerabili devin si mai vulnerabili.

Prea putini copii din familii defavorizate au acces la internet, daramite la un calculator (1 din 2 copii din tara noastra traieste la limita saraciei), ca atare ,,Scoala pe Internet” reprezinta cu greu o varianta pentru ei. Chiar si dotati cu echipamentele necesare (laptop, telefon), in preajma unor parinti majoritari analfabeti sau semianalfabeti, incercati de probleme de subzistenta, focusul lor nu ramane din pacate educatia, ci ziua de maine!Prin campania ,,Niciun copil lasat in urma” ,,Ana si Copiii” isi doreste sa ramana in continuare un sprijin vital pentru cei 180 de copii din judetele Bucuresti, Ilfov, Prahova si Calarasi pe care ii are in grija zi de zi.

Fondurile colectate cu ajutorul fundraiserilor ne vor ajuta sa acoperim necesarul de alimente si produse de igiena pentru familii (multi dintre parintii copiilor lucrau ca zilieri sau in industria Horeca si au ramas fara venituri), dar si sa avem resursele necesare pentru a oferi suport copiilor pentru a recupera lacunele educationale si a nu abandona scoala. Cele 3 Centre de Sprijin Educational ale Asociatiei vor functiona pe durata intregii vacante de vara. In functie de prelungirea perioadei de izolare luam in calcul si lucrul in zilele de sambata. Vom imprumuta din optimisul copiilor si ne vom adapta de la saptamana la saptamana, de la zi la zi, pentru a face lucrurile bine si corect.

Nu vrem ca niciunul dintre copiii din programele noastre sa mearga la somn flamand in urmatoarele luni, dar nici sa simta mai mult decat este nevoie presiunea acestei perioade, nici acum, nici pe viitor.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Potrivit Eurostat, in Romania, 1 din 5 copii renunta la scoala, principala cauza fiind saracia (1 din 2 copii din tara noastra traieste la limita saraciei). Dificultatile materiale, neglijarea din partea parintilor, situatiile locative precare si alte contexte dificile, duc la abandon familial, excludere scolara si sociala.

Mai mult, in situatii dificile la nivel global si national, precum cea cu care ne confruntam acum din punct de vedere medical, se stie ca cei mai afectati sunt cei din grupuri vulnerabile.

Fara un sprijin adecvat, criza Covid-19, ii aduce pe copiii din familii defavorizate in situatia de a perpetua saracia pe care acestia o mostenesc de la parinti si a se transforma intr-o noua generatie pierduta.

Mai mult, cred ca am inteles cu totii ca pandemia a scos la lumina „gauri” ale infratructurii sociale si a facut clar inca o data ca asistenta acordata pentru grupurile vulnerabile este extrem de limitata, motiv pentru care serviciile oferite de mediul non-guvernamental raman vitale!

Intucat saracia devine o stare de inertie, ea nu poate fi vindecata doar cu ajutoare materiale. Solutia corecta pentru situatia copiilor vulnerabili a reprezentat-o si in trecut si o reprezinta si post criza Covid-19, Centrele de Sprijin Educational, organizate la nivelul comunitatii. Aceste locatii primesc copiii zi de zi, pe termen mediu si lung si ofera atat suport material, cat si suport educational si emotional.

Odata sistata perioada de izolare, ,,Ana si Copiii” va oferi sprijin pentru prevenirea abandonului scolar si familial pentru 180 de copii in cadrul Centrelor sale din Bucuresti (sector 1), Prahova (Urlati) si Calarasi (Fundulea).

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

  • 180 copii vor fi avea asigurate mese zilnice(sau pachete de alimente, o data la 2 saptamani) pe durata proiectului
  • 180 copii vor primi lunar kit-uri de igiena personala
  • 180 copii vor primi sprijin educational (online si/sau offline) pentru recuperarea lacunelor scolare

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

BrothersM


Obiectiv financiar: 5000 Lei

Inotatori Swimathon

Claudia Sima


Obiectiv financiar: 1000 Lei

Inotatori Swimathon

Happiness Committee


Obiectiv financiar: 10000 Lei

Inotatori Swimathon

Laura Chiriac


Obiectiv financiar: 2500 Lei

Inotatori Swimathon

Loredana Jurj


Obiectiv financiar: 1000 Lei

Inotatori Swimathon

Oana Bulmaga


Obiectiv financiar: 1500 Lei

Inotatori Swimathon

Roxana Orbu


Obiectiv financiar: 5000 Lei

Inotatori Swimathon

Sirenele


Obiectiv financiar: 8000 Lei

Inotatori Swimathon

SwimHearts


Obiectiv financiar: 8000 Lei

Inotatori Swimathon

Viviana Marza


Obiectiv financiar: 8000 Lei

Lista donatorilor

Nicolae Dinu

80,00 Lei 10/07/2020

Valentina Iancu

100,00 Lei 02/07/2020

Mi se pare o idee buna! Bafta in contiuare!

Liviu Stoicescu

100,00 Lei 28/06/2020

Alina Manea

80,00 Lei 26/06/2020

Marius Ioan Padureanu

200,00 Lei 22/06/2020

Obiectiv financiar Swimathon

40.000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

216.000 Lei

Durata proiectului

August – Decembrie 2020

Website organizație/proiect

https://anasicopiii.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Oana Bulmaga
0735183203
oana@anasicopiii.ro