Regulament

Cum funcționează evenimentul de strângere de fonduri:

Swimathon București este o platformă de atragere de fonduri pentru proiecte din București și Ilfov. Este un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Înotătorii-fundraiseri virtuali înscriși individual sau în echipă, aleg un proiect pe care îl susțin și adună cât mai mulți susținători care donează.

Fondurile strânse vor fi direcționate de Fundația Comunitară București către organizațiile sau grupurile de inițiativă participante, care și-au înscris proiectele, pe baza unui contract de finanțare nerambursabil. Finanțările vor fi acordate după încheierea procesului de strângere de fonduri, calendarul final fiind agreat pentru fiecare proiect.

Proiectele care vor participa la Swimathon București 2020 sunt selectate de un juriu extern ales de Fundația Comunitară București.

Fiecare proiect ales va plăti o taxă de înscriere în valoare de 250 de lei către Fundația Comunitară București. De asemenea, organizatorul va reține un procent din totalul strâns pentru fiecare proiect, pentru acoperirea unei părți din costurile de organizare a proiectului; procentul este de 10% pentru sumele strânse până la 5.000 de lei în medie pentru fiecare echipă înscrisă de un proiect și 8% pentru sumele strânse care depășesc 5.000 de lei în medie pentru fiecare echipă înscrisă de un proiect. Pentru cazul în care un proiect nu reușește să strângă 10.000 de lei, organizatorul își rezervă dreptul de a reține o taxă de 1.000 de lei pentru acoperirea unei părți din costurile de organizare a proiectului.

Fiecare proiect va putea înscrie un numar nelimitat de înotători-fundraiseri pentru a participa individual sau în echipe de până la 10 persoane, la campania de strângere de fonduri. Pentru a sublinia rolul înotătorului-fundraiser în cadrul evenimentului, fiecare înotător înscris va achita individual către organizator (Fundația Comunitară București) o taxă de 80 de lei, sumă care va reprezenta prima donație care va intra în contul proiectului pe care îl reprezintă.

REGULAMENT COMPLET: Regulament Swimathon Bucuresti 2020