Pregătit înseamnă protejat

51% din obiectivul financiar a fost realizat / reached out of the financial objective
7.871,18 Lei din totalul de 15.499,80 Lei au fost strânși până acum!

Organizație/Grup de inițiativă

Crucea Roșie Română - Filiala Sector 6

Scurtă descriere a proiectului

Proiectul „Pregătit înseamnă protejat”, parte din fondul Bucureștiul Pregătit, reprezintă răspunsul Societății Naționale de Cruce Roșie din România – Filiala Sector 6 la vulnerabilitatea locuitorilor capitalei în fața unui cutremur major. Proiectul se aliniază eforturilor de conștientizare și de reducere a riscului seismic, instruind personalul didactic și nedidactic din 7 grădinițe din sectorul 6 și tinerii din două organizații studențești în acordarea primului ajutor premedical de bază, și pregătindu-i pe cei din urmă să răspundă corect în cazul producerii unui astfel de dezastru. Pentru susținerea activității cadrelor didactice din grădinițe, a fost creată cartea de colorat „Educație pentru cutremur”, care îi implică în egală măsură și pe adulți (educatori, părinți) pentru a-i ghida pe copii să se pregătească împreună cu familia lor pentru cutremur.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Capacitatea unei comunități de a se pregăti pentru dezastre și de a acționa în timpul și imediat după ce acestea se produc, poate salva vieți. Atunci când membrii unei comunități sunt pregătiți, ei pot acționa astfel încât să reducă riscurile unui dezastru și să îi protejeze mai bine pe cei mai vulnerabili dintre noi, și anume: copiii. În situații de urgență, copiii reprezintă unul dintre cele mai vulnerabile segmente ale populației, aceștia numărând mai mult de jumătate din numărul victimelor, în cazul producerii unui dezastru. Pentru a răspunde acestei vulnerabilități a comunității noastre, Crucea Roșie Română – Filiala Sector 6 a creat cartea de colorat „Educație pentru cutremur” în cadrul proiectului „Pregătit înseamnă protejat”, pentru a susține activitatea cadrelor didactice în dezvoltarea unei culturi care promovează comportamentul corect în situații de urgență. Concepută pentru cei mici, cartea îi implică în egală măsură și pe adulți (educatori, părinți) care au rolul de a-i ghida pe copii pentru a înțelege și a se pregăti împreună cu familia lor să reacționeze cât mai bine într-o situație de urgență. Cartea este disponibilă în format digital, putând fi descărcată gratuit, integral sau sub formă de fișe individuale de lucru.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Noi știm că cei mici se adaptează extraordinar atunci când știu la ce să se aștepte, chiar în situații foarte dificile.Însă pentru a pregăti un număr cât mai mare de copii să acționeze corect în situații de urgență, avem nevoie de sprijin. Până în prezent, cartea de colorat „Educație pentru cutremur” a ajuns la un număr de 950 de preșcolari de grupa mare din 7 grădinițe bucureștene din sectorul 6. Pentru a crește capacitatea comunității noastre de a face față unui dezastru precum un cutremur major, vă propunem să mobilizăm resursele necesare pentru a scala rezultatele obținute în prima rundă de finanțare a proiecului „Pregătit înseamnă protejat”. Împreună putem să educăm încă 2.400 de copii din 20 de grădinițe din capitală, demonstrând că Bucureștiul se poate ajuta singur.

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

#REDstwim


Obiectiv financiar: 5000 Lei

Inotatori Swimathon

Submarinul Roșu


Obiectiv financiar: 5000 Lei

Inotatori Swimathon

Voluntari pe Val


Obiectiv financiar: 5500 Lei

Lista donatorilor

Marian Stoica

100,00 Lei 09/07/2020

Elena Toma

100,00 Lei 02/07/2020

Mulțumesc pentru inițiativă și succes în realizarea proiectului!

ioana MACOVEICIUC

200,00 Lei 28/06/2020

Anonymus Anonymus

80,00 Lei 27/06/2020

Mircea Ilie

100,00 Lei 25/06/2020

Ana Crasnaru

20,00 Lei 23/06/2020

Ana Lucia Derumeaux

80,00 Lei 18/06/2020

Succes!

Obiectiv financiar Swimathon

15499.8 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

115.500 Lei

Durata proiectului

9 luni

Website organizație/proiect

https://crucearosie6.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Delia Moles
0741209459
delia.moles.s6@crucearosie.ro