Nu Mi-e Frică Să Înot!

100% din obiectivul financiar a fost realizat / reached out of the financial objective
39.399,32 Lei din totalul de 33.000,00 Lei au fost strânși până acum!

Organizație/Grup de inițiativă

Asociaţia Little People România

Scurtă descriere a proiectului

Titlul proiectului propus include unul dintre cele mai puternice credo-uri pe care noi le transmitem zi de zi copiilor bolnavi de cancer: “Nu mi-e frică!” Iar acest “Nu mi-e frică” copiii învață să-l folosească atunci când vine vorba de experiența de a păși în sala de tratament, de a întinde mâna la branulă, de a înghiți pastilă după pastilă, de a sta în spital departe de cei dragi de acasă. Ne facem curaj și vă invităm și pe voi cei care doriți să susțineți cauza copiilor bolanvi de cancer și vă invităm să ziceți “Nu Mi-e Frică Să Înot!”, să faceți fiecare tură de bazin cu gândul că ajutați copiii bolnavi de cancer. TU poți fi voluntarul nostru din comunitate care să transmită îndemnul de implicare mai departe.
Programul de intervenție “Nu mi-e frică!” se desfășoară în toate cele 3 unități de tratament onco-pediatric existente în București: Institutul Oncologic București, Institutul Clinic Fundeni și Spitalul de Urgență pentru Copii Marie S. Curie, adițional celorlalte 6 centre din țară, și urmărește obiective terapeutice specifice, are la bază terapia prin joc cu tematică medicală utilizând arta expresivă cu echipament medical și un plan de intervenție specific care contribuie la complianța pacienților, la înțelegerea procedurilor medicale, la managmentul durerii, și implicit contribuie la rata de supraviețuire a micilor pacienți.
Adițional activităților terapeutice zilinice din spital, anul acesta dorim să completăm proiectului prin componenta referitoare la digitalizarea și renovarea camerei de joacă și terapie, locul în care pacienții își petrec marea majoritate a timpului.
În ultimii trei ani, programul s-a desfășurat cu succes în fiecare zi datorită fondurilor obținute cu ajutorul oamenilor extraordinari de la Swimathon București, înotătorilor și oamenilor curajoși care ne-au susținut activitatea. Dorim ca asocierea cu acest program prin care putem strange fonduri pentru copiii afectați de cancer din București să devină tradiție.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Nimeni nu cunoaște ce presupune spitalizarea și tratamentul oncologic până nu este nevoit să înfrunte cancerul. Auzim în fiecare zi de tot mai mulți copii și adulți care trec prin această încercare și nu avem cum să fim indiferenți. Prin intermediul acestui proiect ne dorim să venim în întâmpinarea nevoilor pacienților prin oferirea de asistență psihosocială specializată zilnică. De când ajung prima dată pe o secție de oncopediatrie copiii încep să se confrunte cu o multitudine de dificultăți psihosociale, au foarte multe întrebări și nelămuriri, sunt copleșiți de temeri, simt durere și frică față de procedurile medicale pe care de multe ori nu le înțeleg și își pierd încrederea în sine. Prin activitățile de la camera de joacă ne dorim să le fim alături zi de zi, să le dăm încredere prin exemplul Temerarilor (Temerarii – Comunitatea Națională a Tinerilor Români Supraviețuitori de Cancer) că această boală poate fi învinsă, să le oferim spațiul unde să își poată exprima emoțiile și sentimentele, atât pozitive cât și negative, să le diminuăm teama față de instrumentele medicale pentru ca atunci când merg la sala de tratament să întindă mâna pentru branulă cu mai multă încredere. Programul este recunoscut ca fiind complementar actului medical.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Rezultatele pe care le preconizăm pentru perioada în care vom folosi fondurile strânse la Swimathon pentru realizarea intervențiilor psihosociale în cele 3 centre oncopediatrice sunt:

R1: 800 de pacienţi vor beneficia de intervențiile specializate şi adaptate nevoilor identificate în cele 3 centre oncopediatrice din București.

R2: 750 activități terapeutice (intervenții psihosociale specifice) realizate în cele 3 centre oncopediatrice din București.

R3: 50 de voluntari vor beneficia de traininguri de pregătire de specialitate în vederea implementării activităților terapeutice – Voluntarii și specialiștii Little People merg zi de zi pe secțiile de oncopediatrie și implementează programul la cele mai înalte standarde.

R4: 3 vizite ale Leului Curajos (simbolul programului de intervenție “Nu Mi-e Frică!” și prietenul copiilor bolnavi de cancer) pe cele trei secții de oncopediatrie din București. Mascota programului este Leul Curajos, eroul copiilor din spital care îi ajută să treacă prin procedurile medicale complexe și dureroase, să depășească perioada grea prin care trec, să înțeleagă importanța tratamentului și să identifice pași semnificativi spre vindecare.

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

Area 51


Obiectiv financiar: 5000 Lei

Inotatori Swimathon

Braveheart Swimmers


Obiectiv financiar: 5000 Lei

Inotatori Swimathon

George Lazăr


Obiectiv financiar: 1000 Lei

Inotatori Swimathon

Iancu Guda


Obiectiv financiar: 1000 Lei

Inotatori Swimathon

Little Mermaids


Obiectiv financiar: 5000 Lei

Inotatori Swimathon

Monica Costea


Obiectiv financiar: 2000 Lei

Inotatori Swimathon

Navizaurii


Obiectiv financiar: 10000 Lei

Inotatori Swimathon

Patricia Drugă


Obiectiv financiar: 3000 Lei

Inotatori Swimathon

Social Swimmers


Obiectiv financiar: 5000 Lei

Lista donatorilor

Rodica Nicolae

160,00 Lei 20/07/2020

Mihaela Bădărău

50,00 Lei 10/07/2020

Dan Nedelcu

100,00 Lei 03/07/2020

Carmen Calin

200,00 Lei 02/07/2020

LOREDANA STOIAN

100,00 Lei 21/06/2020

Mult succes, oameni inimoși!

Anonymous

50,00 Lei 17/06/2020

Obiectiv financiar Swimathon

33.000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

230.000 Lei

Durata proiectului

1 an

Website organizație/proiect

https://www.thelittlepeople.ro/en/

Date de contact (coordonator proiect)

Alexandra Mimi Petrișor
0746890583
alexandra@thelittlepeople.ro