De 8 ani construim viitorul comunității

Fundația Comunitară București lansează apelul de proiecte pentru a opta ediție a Swimathon București. ONG-uri sau grupuri de inițiativă din București sau Ilfov se pot înscrie până pe 29 februarie 2020 pentru a participa la eveniment, în secțiunea de proiecte de pe platformă.

Evenimentul din acest an se va extinde pe parcursul unui weekend, pe 27 și 28 iunie 2020 și se va desfășura la Bazinul de înot Dinamo Tolea Grințescu. Partenerul principal al acestei ediții Swimathon București este Globalworth.   

Cum funcționează Swimathon  

Swimathon București este un ecosistem al schimbării pozitive din comunitate. Cu un mecanism construit în jurul unui eveniment de înot, comunitatea se întâlneşteinteracţionează şi se implică în strângerea de fonduri pentru proiecte din București și Ilfov pe care le consideră relevante. Înotătorii-fundraiseri înscriși aleg un proiect pe care îl susțin, parcurg cât mai multe bazine într-un anumit interval de timp și adună cât mai mulți susținători care donează. 

Fundația Comunitară București organizează Swimathon din 2013 și a strâns, în această perioadă, peste 500.000 de euro pentru aproape 150 de proiecte.