Organizație/Grup de inițiativă
ORGANIZAȚIA UMANITARĂ CONCORDIA
Scurtă descriere a proiectului
În cele ȘASE CASE DE TIP FAMILIAL ale Organizației Umanitare CONCORDIA din Ploiești și Ariceștii Rahtivani, județul Prahova (Casa AUSTRIA, Casa EVA, CONCORDIA Orășelul Copiilor, Casa CAROLINE, Casa URSULA, Casa ELISABETH), 70 de copii beneficiază de găzduire, hrană zilnică, sprijin educațional, servicii medicale, suport emoțional și consiliere psihologică, asistență socială, recuperare și reabilitare, facilitarea accesului la cursuri de formare profesională, socializare și petrecere a timpului liber, integrare socio – profesională și, după caz, reintegrarea familială.
Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul
În România sunt aproximativ 60.000 de copii instituționalizați. Situaţia copiilor abandonaţi din orfelinate, în urmă cu 30 de ani, era inacceptabilă. Soluţia închiderii acelor centre a făcut ca o mare parte dintre ei să ajungă în stradă. CONCORDIA îi ajută de 29 de ani pe acești copii care nu se pot bucura de sprijinul familiei. În prezent, ocrotește 70 de copii, cu multă grijă pentru nevoile lor. Casele de tip familial ale CONCORDIA oferă copiilor un mediu adecvat pentru a se dezvolta în condiții sigure, în care se simt acasă, iubiți, bineveniți, unde se pot relaxa, unde au un spațiu personal.
Deși furnizorii de servicii sociale, printre care și Organizatia Umanitară CONCORDIA, se preocupă permanent de reintegrarea copiilor în familii, acest lucru nu este posibil pentru mulți copii fie pentru că familiile sunt sărace, mediul familial este unul neadecvat creșterii copiilor sau chiar nu există membri ai familiei. În aceste condiții, s-a estimat că «un copil petrece în sistemul de protecție specială din România, în medie, 7,5 ani.». Așadar, este o nevoie stringentă de servicii sociale cu experiență și focalizate pentru a dezvolta deprinderi de viață independentă pentru ca la ieșirea din sistemul de protecție să își poată câștiga existența într-un mod decent, să fie independeți și fericiți.
Pentru a îi crește pe cei 70 copii ocrotiți de CONCORDIA în siguranță și în condiții decente, pentru ca ei să se dezvolte frumos și a ajunge adulți bine integrați social, sunt necesare eforturi financiare considerabile. Iar acum este cu atât mai greu. În această perioadă de urgență, extrem de dificilă, provocările sunt și mai mari, pentru că suntem responsabili mai mult decât oricând pentru sănătatea și dezvoltarea lor în siguranță. La costurile alimentelor, ale produselor de strictă necesitate și ale serviciilor de locuire s-au adaugat cele costurile pentru măsurile de protecție împotriva răspândirii Coronavirus. Pentru a susține toate aceste costuri avem mare nevoie de sprijin din partea oamenilor buni. Pentru ca poveștile de viață triste ale acestor copii să aibă un final fericit!
Rezultate dorite în urma implementării proiectului
Asigurarea unui cadru sigur și acoperirea costurilor întreținerii și educației pentru 70 de copii fără sprijin familial, din cele 6 case de tip familial din județul Prahova. Proiectul are în vedere acoperirea nevoilor de mâncare, echipamente de protecție, soluții de curățenie și medicamente pentru copiii aflați în grija noastră.
Asigurarea tuturor serviciilor necesare îngrijirii copiilor, cu focus pe: servicii de medicale și educatie pentru sănătate, îngrijirea individuală într-un mediu apropiat de cel familial, servicii de asistență socială, îmbunătățirea stării emoționale și psihice a copiilor, îmbunătățirea nivelului de educație, continuarea educației online.
Estimarea costului achizițiilor pe care le prevedem în următoarele 3 luni pentru cele 6 case este de 120.000 de Euro.
Echipe de înotători - fundraiseri
Lista donatorilor
felicitari pentru ce faceti
Felicitări pentru implicare!
Mult succes Anca!
Felicitări și baftă!
Obiectiv financiar Swimathon
15.000 Lei
Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului
575.000 Lei
Durata proiectului
3 luni (cu reînnoire continuă)
Website organizație/proiect
http://www.concordia.org.ro/acasa/
Date de contact (coordonator proiect)
ANCA SANDU
0722242448
anca.sandu@concordia.org.ro