Clubul de Educație Alternativă

72% din obiectivul financiar a fost realizat / reached out of the financial objective
7.215,00 Lei din totalul de 10.000,00 Lei au fost strânși până acum!

Organizație/Grup de inițiativă

Fundația Policy Center for Roma and Minorities

Scurtă descriere a proiectului

Clubul de Educație Alternativă (CEA) este un spațiu sigur, prietenos, inovator, dezvoltat din 2010 pentru copiii romi și ne-romi aflați în situații de risc, care trăiesc în comunitatea dezavantajată din cartierul Ferentari. Acesta reprezintă un program educațional alternativ, amplu, ce valorifică puterea educației non-formale, prin artă, sport, creativitate, stimulare cognitivă, terapie, joacă, pentru a dezvolta potențialul copiilor care provin din familii sărace. Aproximativ 200 de copii petrec un timp constructiv în CEA, își descoperă și valorifică talentele, potențialul de dezvoltare, motivația școlară, participând activ la ateliere educaționale prin care sunt sprijiniți în lupta lor cu marginalizarea, contribuind la reducerea decalajului educațional cu care aceștia se confruntă.

Pentru a face față provocărilor școlare și din comunitate, pentru a se putea implica educațional, copiii au nevoie de o alimentație corespunzătoare, cu atât mai mult cu cât petrec ore îndelungate la școală, în CEA, în timp ce multe familii se luptă cu viața de zi cu zi. Asigurarea unei mese pe zi este esențială pentru copiii din CEA, astfel încât aceștia să aibă energie pentru a se implica în activitățile educaționale atât la școală cât și în afara ei.

Experienţa intervenţiei noastre în comunitatea dezavantajată din Ferentari ne-a arătat că aceşti copii doresc să participe şi să se implice în dezvoltarea comunităţii şi a şcolii, să simtă că ideile şi opiniile lor sunt ascultate și luate în considerare, că sunt capabili ca prin munca lor să schimbe ceva în mediul în care trăiesc, că sunt importanţi prin ceea ce pot să facă. Ei manifestă interes pentru implicare, au spirit de iniţiativă sau aderă la iniţiativele altora. Ei au nevoie de sprijin pentru ca ideile lor să fie transpuse în practică şi să devină utile pentru ei şi pentru cei din jur, pentru a contribui la o schimbare în avantajul tuturor.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Copiii din comunitatea dezavantajată din Ferentari nu au acces la educație de calitate, din cauza sărăciei, iar acest lucru se reflectă în fenomene precum analfabetism funcțional, participare și rezultate școlare scăzute, motivație scăzută și perspective de dezvoltare limitate, în ciuda potențialului extraordinar. Ei duc o existență marginalizată, caracterizată de condiții de locuire precare, lipsă de modele și expunere ridicată la numeroși factori de risc. Aceștia au nevoie de încurajări, să simtă că ideile lor sunt importante, atât pentru ei cât și pentru cei din jur, de abordări care să îi pună în valoare, stimulându-le gândirea critică și participarea activă, astfel încât școala să devină mai atractivă.

În CEA, copiii se implică activ în diferite ateliere de educație non-formală, stimulare cognitivă, sesiuni terapeutice și joacă, iar în medie, un copil, petrece aproximativ 4h-6h pe zi, timp de 5 zile pe săptămână, pe toată durata anului calendaristic. Este important ca aceștia să se poată concentra în actul educațional, iar alimentația este esențială pentru dezvoltarea lor armonioasă și maximizarea potențialului. Susținerea acestei cauze în cadrul Swimathon 2020 ar completa eforturile organizației de a oferi o masă copiilor din CEA, susținând complementar educația lor. Campania are în vedere atragerea de resurse pentru a susține masa zilnică a 60 de copii, timp de 6 luni. O donație de 10 lei, asigură masa unui copil pe durata unei zile, iar o donație de 240 de lei asigură masa unui copil timp de o lună.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Copiii vin cu drag în CEA deoarece simt că aici sunt în siguranță, sunt încurajați și își găsesc energia de a-și dori mai mult pentru a depăși marginalizarea și riscurile la care sunt expuși: abandon școlar, violență, droguri, trafic de persoane. În CEA copiii își găsesc motivația de a merge la școală, având mai multă încredere în propriile forțe de a ținti spre perspective de dezvoltare, dar și în puterea educației de a le crea unui viitor mai optimist. Tot acest sistem educațional de sprijin pe care îl oferă fundația PCRM copiilor, este completat de oferirea unei mese zilnice, pentru a maximiza dezvoltarea lor armonioasă.

Principalii indicatori sunt:
– Asigurarea unei mese zilnice pentru 60 de copii din CEA, timp de 6 luni;
– Motivație școlară/ educațională îmbunătățită în rândul copiilor din CEA;
– Participare școlară/educațională îmbunătățită în rândul copiilor din CEA;
– Copiii din CEA vor fi mai încrezători în propriile forțe și asupra perspectivelor de dezvoltare.

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

Computarian Divers


Obiectiv financiar: 14400 Lei

Inotatori Swimathon

LovePolicyCenter


Obiectiv financiar: 1000 Lei

Inotatori Swimathon

Prichindel


Obiectiv financiar: 1000 Lei

Inotatori Swimathon

Șansa


Obiectiv financiar: 1200 Lei

Lista donatorilor

Norbert Agoston

240,00 Lei 06/07/2020

Serghei Dumitrescu

25,00 Lei 28/06/2020

Liviu Stoicescu

200,00 Lei 28/06/2020

Livia Astefanoaei

200,00 Lei 26/06/2020

Succes! O initiativa frumoasa si necesare!

Roxana Voicila

50,00 Lei 25/06/2020

Sper sa se stranga toata suma! Mult succes

Florin Dobritoiu

80,00 Lei 25/06/2020

Obiectiv financiar Swimathon

10.000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

72.000 Lei

Durata proiectului

6 luni

Website organizație/proiect

https://policycenter.eu/en/

Date de contact (coordonator proiect)

Livia Rădăcină
0754252946
office@policycenter.eu