Burse EA-The Entrepreneurship Academy

81% din obiectivul financiar a fost realizat / reached out of the financial objective
15.450,40 Lei din totalul de 19.000,00 Lei au fost strânși până acum!

Organizație/Grup de inițiativă

EA - The Entrepreneurship Academy

Scurtă descriere a proiectului

EA – The Entrepreneurship Academy este prima facultate de antreprenoriat din Sud-Estul Europei, cu un program de licență centrat în jurul principiului de învățare auto-organizată ghidată. La încheierea celor 4 ani de studiu, aceasta oferă un program de licență internațională în “Business Administration in Entrepreneurship”, diplomă care este emisă de Guvernul Olandei.

Facultatea este creată după un model educațional olandez, care pune accent pe învățarea în echipă, facilitată de către profesioniști din domeniul de business. Elementul principal al învățării constă în crearea unui business de echipă, în care studenții să lucreze la propriile idei de afaceri, aplicând în timp real ceea ce învață teoretic, de la experți. Scopul modelului este ca prin aplicarea cunoștințelor, testare și colaborare, studenții să își rafineze cunoștințe, să realizeze profit și impact real prin ideile lor. Nevoia de la care a pornit proiectul educațional este de a avea tineri antreprenori români educați în țară, chiar de către experți din zona de business și de antreprenori cu experiență.

EA – The Entrepreneurship Academy a început în toamna anului 2016, iar la momentul actual numără 110 studenți în total, iar din toamna anului 2020 ne pregătim să întâmpinăm 30-45 de noi studenți, care să modifice în bine mediul antreprenorial și nu numai, din România.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Ca să poată urma programul de studii și să devină antreprenori prin modelul de învățare propus de noi, studenții plătesc o taxă anuală de 9.000 euro. Costurile principale acoperite de taxă sunt alocate pentru cheltuielile educaționale (presupuse de organizarea cursurilor, a workshop-urilor, a călătoriilor de învățare etc.) și operaționale (presupuse de întreținerea spațiului, consumabile, echipa de management a facultății etc.).

Profilul principal al studentului care este admis la EA – The Entrepreneurship Academy arată astfel: vine de la cele mai bune licee din țară, este absolvent de studii reale, iar în 40% din cazuri provine din București, iar în restul cazurilor provine din orașe precum Brăila, Bacău, Constanța, Galați, Buzău, Brașov. Mulți dintre elevii care aplică la EA sunt pe punctul de a pleca din țară pentru a studia, nemulțumiți de standardele educaționale din România, în ciuda dorinței lor de a rămâne în țară pentru a produce schimbări în bine.

Peste 40% din ei au părinți care nu își permit acoperirea taxei integral, astfel încât o parte din ei se gândesc mereu la alte metode de auto-finanțare: fie prin sponsorizări de la firme locale pe care le caută singuri, fie prin aplicarea la bursele oferite de facultate, sau la împrumuturile bancare pe care le pot accesa.

Anii trecuți, la Swimathon București, am reușit să susținem câțiva dintre studenții care aveau mare nevoie de fonduri pentru a-și acoperi o parte din taxa de studii, iar anul acesta vrem să le oferim și altor viitori studenți același sprijin. În plus, studenții pentru care vom înota anul acesta vor avea susținerea colegilor mai mari, pentru care s-a înotat anii trecuți, care au deja aceasta experiență și care vor face parte și din echipele fundraiseri-înotători.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Ne dorim ca în urma implementării proiectului să susținem 2 studenți noi, care au nevoie ca prin această campanie de acoperirea a minim 1.500 euro din taxa anuală, pentru fiecare dintre ei. Aceștia vor începe studiile în septembrie 2020 și sunt deja acceptați la EA – The Entrepreneurship Academy.

Vom crea ca rezultat o comunitate de studenți antreprenori care să se sprijine reciproc an de an, în procesul de strângere de fonduri. Ne dorim să includem experții care predau zi de zi la facultate și care au acum oportunitatea de a se implica în proces pentru a susține viitori cursanți, dar și studenții pentru care s-a înotat anii trecuți, precum și colegi de-ai lor, să înoate la rândul lor pentru viitorii studenți și să devină ambasadorii lor în acest proces.

De asemenea, pentru a lărgi spectrul de potențiali donatori, ne vom folosi de rezultatul campaniei de promovare din social media a evenimentului de strângere de fonduri.

Totodată, un alt efect al acestui proiect se va concretiza în crearea unei relații mai solide și durabile cu înotătorii care vor înota pentru studenții noștri.

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

Pattern Breakers


Obiectiv financiar: 9500 Lei

Inotatori Swimathon

The Dream Chasers


Obiectiv financiar: 9500 Lei

Lista donatorilor

CORINA RALUCA ANDREI

50,00 Lei 23/06/2020

Obiectiv financiar Swimathon

19.000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

19.000 Lei

Durata proiectului

Până în august 2020

Website organizație/proiect

http://www.entrepreneurship-academy.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Amzolin Luiza
0751.228.290
luiza.amzolin@entreprenation.ro