Află mai multe despre #Swimathome

Ce este Swimathome?

Anul acesta nu mai înotăm la bazin și respectăm reglementările sanitare în vigoare. Povestea Swimathon însă continuă. Ne mutăm în mediul virtual și nu schimbăm aproape deloc mecanismul proiectului, doar îl adaptăm la perioada actuală. Evenimentul va continua să strângă bani cu ajutorul ”înotătorilor” fundraiseri, pentru cauze din comunitate pe care aceștia le consideră relevante.

Cum se va desfășura Swimathon în 2020?

Începând cu 14 mai, “înotătorii” virtuali se pot înscrie în platforma Swimathon 8 și vor putea susține cauza organizației alese participând la o serie de activități săptămânale online. Din 3 iunie debutează campania de fundraising. Cele 5 săptămâni de fundraising virtual culminează cu weekend-ul Swimathon, care va avea loc pe 27-28 iunie. Weekendul Swimathon va fi un eveniment online de strângere de fonduri.

Care este calendarul Swimathon Bucuresti în acest an?

Noul calendar complet poate fi consultat pe site-ul Swimathon București.

Care sunt regulile de participare la Swimathon Bucuresti?

Regulamentul complet este disponibil pe website-ul Swimathon în secțiunea dedicată.

Cum se pot înscrie înotătorii?

Înotătorii-fundraiseri virtuali se pot înscrie pe website până pe 18 iunie, în secțiunea dedicată din meniu: înscriere echipă/înotător. Pentru fiecare proiect se vor putea înscrie un număr nelimitat de înotători-fundraiseri, care strâng fonduri individual sau în echipe de la 2 până la 10 persoane. Pentru a sublinia rolul înotătorului-fundraiser în cadrul evenimentului, fiecare înotător înscris va achita individual către organizator (Fundația Comunitară București) o taxă de 80 de lei, sumă care va reprezenta prima donație care va intra în contul proiectului pe care îl reprezintă.

Există o limită de vârstă pentru a te înscrie ca înotător virtual?

Nu există limită de vârstă, însă ține minte că îți va trebui acces la un telefon/calculator și cont pe rețelele de socializare pentru a face campania ta cunoscută.

Ce vor face înotătorii virtuali în contextul în care nu mai înotăm la bazin?

Da, anul acesta nu mai înotăm în bazin. Asta nu înseamnă însă că nu putem face valuri online, în comunitate. Am pregătit câteva provocări săptămânale, de a crea conținut și a duce vestea Swimathon 8 mai departe către cât mai mulți oameni care se pot transforma în donatori susținători. Vom anunța fiecare provocare pe canalele noastre de social media și vă vom da exemple, însă sperăm să vă folosiți creativitatea pentru a recrea atmosfera Swimathon și în afara bazinului.

Într-o săptămână vă vom provoca să vă înregistrați cum înotați în alte spații decat bazinul nostru de la Dinamo: puteți înota acasă, la mare, în lac, pe uscat. Vă trebuie doar puțină imaginație. Postați public înregistrarea (foto sau video) pe profilul vostru de Facebook/Instagram, dați-ne tag la @Swimathon Bucuresti și folosiți hashtagul #swimathonbucuresti8 sau #swimathome. În alte săptămâni vom reintroduce provocările de fundraising în care vom dubla suma donată până la ora 4 PM în acea zi. În altă săptămână vă provocăm să vă gândiți cel mai emoționant post despre participarea voastra la edițile Swimathon de până acum. Cele mai comentate, share-uite, apreciate vor fi promovate și de noi pe pagina Swimathon București. În altă săptămână vă vom provoca să spuneți în online povestea proiectului și ONG-ului pentru care înotați, sub orice formă vă doriți și credeți că ar fi de impact.

Fiți cât mai originali, nu există limite pentru conținut, număr postări și formate, este important ca în acest an să ducem vestea Swimathon București la cât mai mulți oameni în comunitate. Pentru că binele merită un restart!

Totul va culmina cu 27-28 iunie când ne dorim un weekend Swimathon de înot virtual cât mai original. Detalii în curând!

De când începe etapa de donații și cât durează?

Etapa de donații debutează pe 3 iunie și durează până pe 10 iulie, ora 23:59. În apropiere de 10 iulie, putem decide să prelungim etapa de donații dacă vom considera necesar.

Cum se vor face donațiile?

Online pe platforma www.swimathonbucuresti.ro. În acest an, am lucrat la optimizarea platformei astfel încât plățile să se realizeze pe website, cu orice tip de card local sau internațional.

sau

Prin transfer bancar în contul FCB (Banca: Unicredit Bank / IBAN: RO82BACX0000000686330004 / Cod BIC:  BACXROBU  / Cod SWIFT:  BACX).   

Voi primi medalie ca înotător virtual?

Luăm în considerare păstrarea medaliilor, chiar și într-un an Swimathome.

Nu vreau să mă înscriu ca înotător virtual, pot contribui la Swimathon altfel?

Poți share-ui informația cu comunitatea ta și poți dona.

Ce carduri de plată se acceptă?

Orice tip de card, local sau internațional. Se va putea dona și în monede străine, respectiv EUR și USD.

Unde se duc banii donați?

Către contul Fundației, urmând să distribuim fondurile strânse până la finele lunii august către ONG-uri.

Pot strânge bani pentru orice ONG/proiect?

Da.

Pot dona prin alte mijloace decât site-ul?

Donațiile se vor face prin websiteul www.swimathonbucuresti.ro sau prin transfer bancar FCB. Se va putea dona și în monede străine, respectiv EUR și USD.

Cum pot promova proiectul ca înotător-fundraiser virtual?

Odată cu ghidul de fundraising, vom distribui și materialele vizuale de comunicare pentru campaniile înotătorilor-fundraiseri virtuali.

Dacă avem întrebări suplimentare, cui ne adresăm?

Suntem la un mail, sms, telefon distanță.

Roxana Marin, Project Manager, roxana@fundatiacomunitarabucuresti.ro

0745.020.957